Кулінарія

Котлети разом з картоплею на плиті

Дуже простий і зручний спосіб приготування страви. Гарнір з картоплі і котлети готуються одночасно в одній каструлі. За рахунок цього картопля виходить дуже ароматна і смачна, а котлети ніжними. Для приготування підходить будь фарш.

Порції 6

Час підготовки 10 хвилин Час приготування : 50 хвилин

Інгредієнти

  • 700 гр. м’ясний фарш
  • 15 шт. картопля (1,5 кг)
  • 2 шт. ріпчаста цибуля
  • 4 ст. л. сухарі (панірувальні)
  • 3 ст. л. рослинне масло
  • за смаком мелений перець
  • по смаку сіль

Інструкції

1. Для приготування можна брати будь фарш за смаком, у мене домашній зі свинини і курки. Доповнюємо його натертим луком (1 шт. ), сухарями, сіллю і чорним перцем.

2. Фарш добре перемішуємо, ділимо на 6 частин і формуємо котлети. Відправляємо їх в гаряче масло в товстостінну каструлю або жаровню об’ємом 3 літри, як у мене.

3. Обсмажуємо з 2 сторін на високій температурі, поки не зарум’яняться. Виймаємо на тарілку.

4. В масло після котлет відправляємо нарізану цибулю (1 шт) і обсмажуємо кілька хвилин.

5. Картопля очищаємо, нарізаємо брусочками, викладаємо в жаровню, солимо, перчимо (для гостроти додаю суміш перців) і перемішуємо. Очищений картопля важить 1,5 кг.

6. Додаємо гарячу воду (майже покриває картопля), зверху розміщуємо котлети, накриваємо і готуємо на нижче середньої температурі 40 хвилин.

7. Через 40 хвилин рідина випарується наполовину, а картопля стане м’яким. Це дуже зручний спосіб приготування основного блюда разом з гарніром.

8. Котлети з картоплею викладаємо на тарілки, за бажанням доповнюємо зеленню і відразу подаємо. За рахунок спільного приготування картопля вбирає аромат і смак котлет. Блюдо виходить дуже смачне і поживне.